Izbornik
0 0
Električno grijanje - isplati li se?

5 razloga zašto uložiti u električno podno grijanje

Datum objave: 16. srpanj 2020.

Korisnici električnog podnog grijanja su spoznali da grijanje na električnu energiju ima brojne prednosti pred tradicionalnim centralnim sustavima grijanja. Niska početna investicija, ekonomičnost, jednostavna i jeftina montaža bez većih građevinskih zahvata, brza prilagodba sustava i dug životni vijek su samo neke od pozitivnih značajki električnih sustava grijanja.


U nastavku donosimo 5 glavnih razloga za odabir električnog podnog grijanja:

1. Električno podno grijanje jednostavno je za ugraditi  

Električno podno grijanje se može naknadno ugraditi u kućanstva i u vrlo kratkom vremenu što je velika prednost ukoliko renovirate pojedini dio kuće. Električar ga može u jednom danu postaviti na 50-60 kvadratnih metara. Dakle, sustav se može ugraditi izravno na stari pod (u fazi renoviranja) i u novoizgrađene kuće, prije nego što je pod obložen parketom ili keramičkim pločicama. Električne infracrvene mrežice za grijanje povećavaju toplinu zgrade, a ne stvaraju dodatno stropno opterećenje, zbog čega se mogu postaviti i u prizemlju i na potkrovlju te na bilo kojem katu zgradu.

Grijaći kablovi i mrežice za električno grijanje su fleksibilna oprema koja se može postaviti oko prepreka ili na mjestima gdje je potreban dodatan izvor topline. Kablovi i mrežice za električno podno grijanje se postavljaju točno ispod podne obloge, što rezultira vrlo laganom podnom konstrukcijom. Električno podno grijanje može se ugraditi ispod gotovo bilo kojeg završnog sloja, betona i asfalta, kamena, pločica, parketa, laminata pa čak i tapisona.

⯈  [VIDEO] Vizualizacija ugradnje podnog grijanja ispod keramičkih pločica

2. Financijske prednosti električnog podnog grijanja

Sustavi podnog grijanja su davnih dana prestali biti luksuz. Uvođenje električnog podnog grijanja je dvostruko jeftinije od sličnih toplovodnih sistema. Kao što smo naveli jednostavno ga je za ugraditi pa su stoga i manji troškovi ugradnje. Što se tiče potrošnje energije kod električnog grijanja, ušteda je od oko 35 %. Za grijanje kupaonice koja je prosječne veličine (1650-2000 x 1200-2500 m) električno podno grijanje troši energije kao 4 do 5 žarulja od 60 W. Kada govorimo o vodenom podnom grijanju ono zagrijava cijelu površinu na jednoj etaži dok se kod električnog podnog grijanja može uključiti samo jedan dio sustava čime se dodatno ostvaruje ušteda. Još jednu financijsku prednost pročitajte u nastavku!

električno podno grijanje kuhinja exterim

3. Minimizira prašinu i alergene

Podno grijanje sprječava cirkulaciju prašine za razliku od radijatora. Radijatori koriste konvekciju za zagrijavanje prostorije u kojoj kruži topli zrak, što uzrokuje i raspršivanje prašine, podno grijanje sprječava cirkulaciju prašine u prostor. Studije su pokazale da ugradnja električnog podnog grijanja u vaš dom može smanjiti prisutnost grinja u prašini i do 80 %. Kao rezultat toga, ljudi koji pate od bolesti poput astme osjećaju se mnogo bolje. Štoviše, ne morate brinuti za zdravlje svog djeteta kad se ono igra na podu.

Termofol tvrtka jedina proizvodi infracrvene mrežice za podno grijanje bez elektromagnetskih polja, što sprječava taloženje prašine na površini poda. Njihova rješenja nisu samo ekonomična, učinkovita i jednostavna za ugradnju, već su istovremeno i prijateljski naklonjena alergičarima i ljubiteljima čistoće i estetike. Sve je više znanstvenih istraživanja na temu pozitivnog utjecaja infracrvenog zračenja na ljudsko tijelo, stoga možemo istaknuti da je djelotvorno kod: 

  • opuštanja mišića i ublažavanja bolova u mišićima;
  • poboljšanja ravnoteže vode i elektrolita u tijelu;
  • jačanja opskrbe krvlju;
  • jačanja procesa obnove bioloških stanica;
  • smanjenja opće hiperaktivnosti i mentalne napetosti, kao i smirivanje raspoloženja;
  • smanjenja tjelesne masti (ubrzava metabolizam), a time i olakšavanja gubitka kilograma;
  • ublažavanje bolova u leđima i reumatskih tegoba.

Sve su tu prednosti zbog kojih je danas sve više infracrveno zračenje prisutno u komorama za liječenje, kao i u infracrvenim saunama.

4. Inteligentni sustav grijanja

Odabirom ove vrste rješenja možete stvoriti inteligentni sustav grijanja u vašem domu koji će biti i pouzdan i štedjeti energiju. Za optimalnu toplinsku udobnost koristite termostat visoke klase s podnim senzorom. S druge strane, električni termoregulatori s vremenskim programiranjem omogućuju precizno određivanje vremena uključivanja i isključivanja podnog grijanja. Zahvaljujući činjenici da će u stanu biti ugrađena podna podloga, grijanje će uvijek biti učinkovito, a operativni troškovi ostat će pod potpunom kontrolom. Također, kada je u pitanju dizajn interijera, električne podne prostirke daju brojne dodatne mogućnosti uređenja prostora.

⯈ Pročitajte koji su najbolji pametni termostati 2019-e godine

5. Niski troškovi održavanja

Dug vijek trajanja i niski troškovi održavanja možda su jedni od najpopularnijih razloga zašto se kupci odlučuju na ovaj sustav grijanja. Nakon postavljanja sustava električnog podnog grijanja, rijetko je bilo potrebno bilo kakvo održavanje. Sustavi se isporučuju s doživotnim jamstvima ili jamstvima po nekoliko godina. Na našem web shopu dostupne su mrežice s 25 godina jamstva i vijekom trajanja od najmanje 50 godina!

električno podno grijanje kupaonica exterim

Provjerite našu ponudu opreme za električno podno grijanje

Česta pitanja u vezi mrežica za električno podno grijanje?

  • Povećava li mrežica od 150 W/m2 troškove grijanja?

Koristeći mrežice s većom nazivnom snagom smanjujete vrijeme zagrijavanja objekta. 

  • Je li moguće ugraditi mrežicu za električno podno grijanje ispod tuš kabine ili kade?

Nažalost, infracrvene mrežice za grijanje ne mogu se ugraditi ispod kade ili tuš kabine.

  • Može li se žica rezati tijekom montaže?

Rezanje žice nije dozvoljeno, smije se samo rezati mrežica zbog potrebe skraćivanja.

  • Možete li sami sastaviti mrežice?

Da, mrežice možete sami namontirati pod uvjetom da slijedite smjernice u uputstvima za montažu.

  • Kako provjeriti rade li mrežice pravilno nakon montiranja?

Potrebno je izmjeriti otpor toplinskog vodiča i izolacije i usporediti ih s parametrima u tehničkoj dokumentaciji.

  • Što učiniti ako je infracrvena mrežica za grijanje oštećena tijekom instalacije?

Javite se električaru koji je spajao mrežice. Razlog oštećenja može biti kvar regulatora, termostata, senzora, oštećeni kablovi ili mreže.

 


Za više informacija obratite nam se na [email protected]

izvor: termofol.pl

Primaj besplatne savjete i novosti iz svijeta grijanja! Pridruži se: