Izbornik
0 0
NEUGODAN MIRIS U KUPAONICI I KAKO GA RIJEŠITI

Kako postaviti protumirisni uložak za sifon?

Datum objave: 16. ožujak 2022.

Kupaonica je prostorija koju svi koristimo svakodnevno, više puta dnevno. Kao i za svaku drugu prostoriju doma, tako i za kupaonicu volimo da je lijepo uređena i da se unutra osjećamo ugodno. Uređenje po našem ukusu, čisti ručnici i odgovarajuća rasvjeta faktori su za koje ćemo se uvijek pobrinuti da nam čine ugodu i komfor.

Ipak, ponekad nam taj komfor bude narušen neočekivanim situacijama. Ponekad u pitanju bude kvar na instalacijama ili sanitarijama, ponekad se zaštopa odvod, a problem koji se također nerijetko pojavluje je neugodan miris koji se kroz podni sifon vraća iz odvodne cijevi.

Zašto se neugodan miris iz odvoda vraća u kupaonicu?

Odvodna cijev odvodi svu otpadnu vodu i prljavštinu iz sanitarija u kanalizaciju. Sve te nečistoće uzrokuju neugodan miris koji se može vratiti natrag u kupaonicu.

Da se to ne bi događalo, ugrađuje se podni slivnik, ili popularnije sifon. Svrha sifona je upravo sprječavanje povratka neugodnih mirisa i sanitarne vode.

Nažalost, nerijetko podni slivnik nije pravilno ugrađen i ne funkcionira u potpunosti kako bi treba. To rezultira upravo ovom neugodnom pojavom.

Kako spriječiti povratak neugodnih mirisa kroz sifon?

Ako vas muči ovaj problem, nemate razloga za brigu, rješenje postoji i zove se protumirisni uložak za sifon. Neugodni mirisi iz sifona problem su s kojim se susreću mnoga kućanstva i za koji do pojave protumirisnih uložaka nije postojalo jednostavno i brzo, a opet učinkovito rješenje.

Ovo zgodno rješenje iz Exterimove ponude hrvatski je proizvod te odgovara za čak 99% kupaonica. Izrađeno je od plastike, a funkcionira po principu nepovratnog ventila.

Ovo znači da je s protumirisnim uloškom sifon zapravo suh, voda se ne zadržava u njemu. Umjesto toga, samo prođe kroz sifon, ali se zahvaljujući poklopcu koji funkcionira kao nepovratni ventil ne može vratiti natrag, kao ni neugodni mirisi.

Na taj način u potpunosti se brzo i jednostavno rješava problem povratka neugodnih mirisa i vaša svakodnevna rutina korištenja kupaonice opet se vraća u normalu, nenarušena ovim problemom.

Kako se postavlja uložak za sifon?

Da biste mogli postaviti uložak, prvo će biti potrebno otvoriti rešetku sifona i ukloniti ugrađeni lijevak. Zatim se na njegovo mjesto postavlja uložak. Preostaje još samo vratiti rešetku slivnika i to je sav posao te ste nakon toga zaštićeni od povratka sanitarne vode i neugodnih mirisa iz odvodne cijevi.

Gdje kupiti protumirisni uložak za sifon?

Protumirisni uložak za podni slivnik ili sifon možete kupiti na našem web shopu. Također ga možete kupiti i u našim poslovnicama u Osijeku i Đakovu. Osim na području Hrvatske, ovaj proizvod dostavljamo i u Sloveniju, Austriju i Njemačku. Ako vas muči neispravno napravljen sifon i neugodni mirisi koji vam narušavaju iskustvo korištenja kupaonice, obratite nam se s povjerenjem i naručite svoj uložak za podni slivnik koji će učinkovito riješiti taj problem.

 

Za više informacija obratite nam se na  [email protected]

Primaj besplatne savjete i novosti iz svijeta grijanja! Pridruži se: