Izbornik
0 0
Štede li stvarno novac?

Najbolji pametni termostati 2019

Datum objave: 04. prosinac 2019.

Uz toliko tehnologije oko nas, kako ne koristiti tehnologiju na sve moguće načine u našem svakodnevnom životu kada danas postoje pametni uređaji za sve? Zabavno je i uzbudljivo usredotočiti se uvijek na najnoviji pametni telefon ili uređaj virtualne stvarnosti, ali postoji jedan bitan komad nove tehnologije koji vam može učiniti život ugodnijim i danju i noću. ⇒ PAMETAN TERMOSTAT


Koliko često razmišljate o svom termostatu ili ukoliko ga nemate, o kupnji termostata?

Jeste li se možda uselili u novi dom i trebate zamijeniti stari termostat s novim ili kupiti termostat?

Je li vam vruće ili hladno u prostoru u kojem boravite?

Vrlo je vjerojatno da u ovom trenutku puno razmišljate o tome.

Ako vam je ugodno u vašem domu, vjerojatno o tome uopće ne trebate razmišljati i vaš termostat funkcionira na pravi način.

Ukoliko razmišljate, još uvijek niste našli onaj odgovarajući, pravi pametni termostat.

Kako su termostati napredovali kroz godine:

1. RUČNI TERMOSTATI
2. PROGRAMABILNI TERMOSTATI
3. PAMETNI TERMOSTATI

 

Prije programabilnih termostata i pametnih termostata postojali su ručni termostati.

Što je značilo da ste morali neprestano mijenjati temperaturu prije nego biste otišli na posao, otišli u krevet ili jednostavno niste bili kod kuće da uštedite energiju na vašim računima.

Ručni termostati bili su sjajni kada su ih prvi put izumili ranih 1900-ih jer ste prvi put ikada mogli podesiti temperaturu u svojoj kući.

U 1970-ima uvedeni su programabilni termostati te su oni u svoje vrijeme bili najbolji, ali nažalost nisu bili rješenje za uštedu energije.

Energetske tvrtke pratile su s njima domove i primijetile su porast potrošnje u nekim slučajevima, a ne pad potrošnje uz takav termostat.

U 2007. godini predstavljeni su pametni kućni termostati kako bi se zaista uštedjela energija i smanjili troškovi na računima.

Pametni termostati koriste senzore koji mogu odrediti nalazite li se trenutno u svome domu kako bi vam uključili grijanje ili mogu isključiti grijanje kada izađete iz svoga doma.

Također, pametni termostati koriste i Wi-Fi mrežu, što korisnicima omogućuje pristup termostatu u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta putem intenetske mreže upravljajući termostatom putem pametnog mobilnog telefona.

Danas možete birati koji termostat želite kupiti jer postoje tone mogućnosti izbora.

Realno, danas je svima potreban pametan termostat, stoga umjesto da guglate ⇒ pogledajte našu ponudu termostata!

POER termostat

Pametni termostati čine više nego samo da automatiziraju fiksni raspored grijanja i hlađenja.

Ovi pametni kućni uređaji s aplikacijom omogućuju vam podešavanje termostata bilo da ležite na kauču, da ste u trgovini ili na odmoru negdje daleko od kuće.

Bilo gdje da se nalazite te da je vaš pametni telefon spojen na mobilnu ili Wi-Fi mrežu možete upravljati svojim termostatom. 

Mnogi od ovih uređaja također rade s Alex-om, Google Assistant-om i Siri, što vam predstavlja još jedan način podešavanja postavki termostata, a da pritom ne morate izravno stajati ispred njega.

Neki pametni termostatski sustavi koriste i pametne značajke poput senzora pokreta kako bi utvrdili da li ste kod kuće ili ne, te na taj način automatski promijenili temperaturu - i grijanje i hlađenje - samo za vas.

Ostali se sustavi oslanjaju na "geofencing" - nakon što prijeđete određenu udaljenost od svog doma, prebacuju se na "udaljeni način", a nakon vašeg povratka u dom vraćaju se na kućni način rada.

Uz ove moderne značajke, današnji termostati izgledaju drugačije nego nekada, mogu se pohvaliti inovativnim dizajnom od zaobljenog oblika do zaslona osjetljivog na dodir (touch screen).

Pametni termostati štede energiju inteligentnijom upotrebom grijanja!

Termostati, kao što je tado° termostat, nauče kako se vaš dom zagrijava i mogu rano isključiti grijanje kako bi spriječili da temperatura prijeđe postavljenu zadanu temperaturu.

Mnogi pametni sustavi grijanja, uključujući Vaillant i tado°, također pružaju "geofencing" s kojim termostati koriste telefon korisnika kako bi isključili grijanje kada korisnik izađe iz svog doma i uključe grijanje kada se korisnik vrati.

Sobni termostat jednostavno uključuje i isključuje sustav grijanja po potrebi korisnika.

Djeluje tako što osjeti temperaturu zraka, uključuje grijanje kad temperatura zraka padne ispod postavki termostata i isključuje grijanje nakon postizanja postavljene željenje temperature.

Sve je pametnije ovih dana, ali tržište termostata zaista je imalo koristi od nadogradnje.

Mogućnost programiranja da se termostat uključi ili isključi u određeno vrijeme i s udaljenog mjesta može vam uštedjeti mnogo novca.

Još bolje, mnogi pametni termostati nauče kako se vaš dom zagrijava, tako da mogu ranije isključiti bojler, štedeći novac i održavajući vaš dom na bolje prilagođenoj temperaturi.

Zime više ne moraju biti užasno skupe ili hladne!

Najvažnije je kupiti odgovarajući pametni sustav grijanja za vas.

Možete odabrati između 3 načina grijanja:

  1. Samostalni termostat
  2. Termostat s radijatorskim termostatskim glavama
  3. Samostalne radijatorske termostatske glave

Sam termostat jednostavno zamjenjuje sustav koji imate trenutno, uzimajući jedno očitanje za vaš dom.

Sa samim termostatom možete uštedjeti novac i povećati upotrebljivost, ali može se dogoditi da neke sobe budu pregrijane, a u drugima bude previše hladno.

Djelomično rješenje je s više zona grijanja pomoću dva ili više pametnih termo glava za regulaciju zonskih ventila.

Pametni radijatorski ventili (termo glave) odgovaraju za većinu radijatora i omogućuju vam upravljanje grijanjem svake sobe zasebno.

Time dobivate raspored i individualnu kontrolu topline za svaku sobu, tako da možete uštedjeti novac samo zagrijavanjem onih prostorija koje koristite.

Neki pametni termostati prodaju pametne termo glave radijatora kao dodatnu opciju, koje se mogu naknadno ugraditi kao što nude Poer i tado° sustavi, omogućujući vam da proširite sustav kako vaše potrebe za grijanjem rastu.

Prvo možete kupiti samo pametni termostat, zatim modul za upravljanje putem interneta kako bi bio wifi termostat, a tek onda termoglave koje će uz taj isti modul koji ste kupili ranije termoglave biti na wifi upravljanje.

Pametni termostati mogu vam uštedjeti novac, ali da biste ostvarili najveće uštede, termostat morate povezati s digitalnim sučeljem na vašem bojleru.

Vaš pametni termostat na taj način kontrolira temperaturu grijanja u bojleru radi odabira najučinkovitijih postavki.

 JEDAN OD NAJBOLJIH TERMOSTATA 2019 ⇒ tado°


tado° smart termostat - Snažan i nadogradiv pametni termostat!

tado° je lansiran s jedinim ciljem - da pametni sustavi grijanja budu jednostavniji za upotrebu, a s svakako je u tom naumu i uspio.

tado° pametni termostat dizajniran je da prati vašu lokaciju tako da vam grijanje ugasi kada ste vani i uključi kada ste na putu kući.

Briljantno radi i ima najpouzdanije otkrivanje prisutnosti.

tado termostat i tado termo glave

Prednosti tado° sustava možete pročitati u našem prošlom članku RECENZIJA: Pametni uređaji tado°

Od svog lansiranja, tado° je ažurirao aplikacije i web sučelje kako bi dodao novi planer grijanja, omogućujući vam da odaberete temperaturu koju želite u svom domu iz sata u sat.

Uz to, postoje opcije za biranje, kao mogućnost opcije za izlazak van, odabir između maksimalne uštede (s mogućnošću povratka u hladniji dom) ili maksimalne udobnosti (veća potrošnja da vaš dom bude topliji).

Aplikacija tado°je jednostavna za korištenje, što tado° pametni termostat čini jednim od najlakših programa za programiranje.

Kada je riječ o kontroli kućne temperature, tradicionalni termostat odavno je ustupio svoje mjesto pametnom termostatu na upravljanje putem interneta. 

Ako želite znati više o tome kako funkcioniraju pametni termostati i na što trebate paziti pri kupnji, pročitajte u nastavku.

Značajke pametnih termostata


► Koje su prednosti termostata?

Zahvaljujući naprednijem rasporedu i mogućnosti da nauče kako se vaš dom zagrijava, pametni termostati su učinkovitiji od uobičajenih modela i mogu vam uštedjeti bogatstvo na računima za grijanje.

Osim toga, nude daljinsko upravljanje putem aplikacije za pametne telefone.

Možete uključiti ili isključiti grijanje putem aplikacije za pametni termostat, bez obzira gdje se nalazite ⇒ što je sjajno ako krenete na godišnji odmor i odjednom shvatite da je vaše grijanje uključeno i radi u punoj snazi, a nećete se bezveze vraćati isključivati grijanje.

Par klikova na aplikaciji i problem je riješen, možete se potpuno posvetiti svom odmoru bez ikakvih briga.

► Koji tip termostata je vama potreban?

Danas su na raspolaganju brojni pametni termostati na tržištu, od kojih svaki nudi mnoštvo značajki stoga je važno odabrati onaj koji odgovara vašem načinu života i domu.

Prvo, morate razmotriti vrstu sustava grijanja koji želite.

Običan pametni termostat, kao što su termostati treće generacije, jednostavno zamjenjuju vaš postojeći termostat.

Iako ćete još uvijek uštedjeti novac takvim sustavom, on će vašim postavkama grijanja kontrolirati cijeli vaš dom.

Sa zoniranim sustavom grijanja, dobivate kontrolu u sobi pomoću pametnih termostatskih ventila radijatora (TRV).

Takav sustav uštedjet će vam još više novca jer možete grijati samo prostoru koji u određenom trenutku koristite.

Loša strana je što početna ulaganja za takve sustave mogu biti skupa.

Oni su bolja opcija za kuće s većim brojem soba koje onda možete kontrolirati svaku pojedinačno.

► Koje su mogućnosti upravljanja termostatom?

Svi pametni termostati trebali bi se kontrolirati putem glavne jedinice, kao i posebnim aplikacijama za pametne telefone.

Kontrola glasa postaje sve važnija značajka, u obliku Alexa na Amazon Eho ili Siri pomoću Apple HomeKita.

Mogućnost da jednostavno kažete svom termostatu da uključi grijanje prema gore ili prema dolje je prikladan način za kontrolu temperature u vašem domu.

Alexa podrška je sve rasprostranjenija, pri čemu HomeKit podrška zaostaje jer Apple zahtijeva da taj komplet ima ugrađeni čip za šifriranje.

Pored toga, postoje termostati koji nude otkrivanje prisutnosti putem pametnog telefona.

Modeli termostata koji to dobro rade - na primjer tado° termostat - može automatski isključiti grijanje kada svi ukućani budu vani izvan kuće i uključiti grijanje kada se prva osoba vrati kući ⇒ to može dovesti do ogromnih ušteda troškova jer više nećete plaćati bespotrebno grijanje.

IFTTT podrška omogućuje vam da integrirate druge uređaje sa svojim pametnim sustavom grijanja.

Na primjer, možete upotrijebiti otkrivanje prisutnosti tado° termostata kako biste omogućili da se pametna kamera automatski uključi ili možete učiniti da se vaše grijanje automatski isključi kad vanjska temperatura dosegne određenu temperaturu.

Kombinacije su gotovo neograničene.

► Pametne termo glave - što je "poziv na toplinu"?

Možda se čini kao neobična zagonetka, ali postoji sve veći broj pametnih radijatorskih termostatskih ventila (termoglava) koji ne mogu zahtijevati toplinu.

Umjesto toga, oni vam pružaju precizniju kontrolu nad sobnom temperaturom od tradicionalnog mehaničkog termostata koji će vam samo postaviti upravljanje između temperature jedan i pet, a da vam ne kaže što to znači.

Umjesto toga, ove pametne termostatske glave isključit će vaše radijatore kada željena temperatura bude postignuta, te time pomažu povećati udobnost.

Ako imate stari bojler koji ne možete nadograditi ili ste podstanar te ne možete nadograditi pametno grijanje, onda ove opcije mogu biti lijep dodatak vašem grijanju.

Isto tako, ako tražite nešto za rad s postojećim pametnim termostatom kako biste dobili malo više kontrole, tada pametne termo glave mogu biti vrlo korisne.

Ali budite oprezni, ako imate pametnu termostatsku glavu za radijator u blizini vašeg glavnog termostata, otkrit ćete da vaš glavni termostat nikada ne postiže postavljenu temperaturu tako da biste mogli potrošiti novac crpeći toplu vodu oko svog sustava bez da se ikada isključi.

Nemojte se usredotočiti samo na visoke cijene pametnih termostata i termoglava koji se prodaju u kompletu jer većina proizvođača nudi svoje proizvode za pojedinačnu kupnju.

Na primjer, tado° smart radijatorske termoglave funkcionirat će bez glavnih kontrola grijanja, ali pružaju vam mogućnost kasnije nadogradnje na pametni sustav za grijanje.

tado termostatske glave

Također, Poer pametne termoglave se prvo mogu koristiti kao obične radijatorske glave, a s vremenom možete kupiti modul te nadograditi ih da budu wifi pametne termoglave.

Poer wifi termo glave

► Mogu li termostati zaista uštedjeti novac?

Kratko i jasno ⇒ DA, mogu!

Pametni termostati zaista mogu uštedjeti novac na vašem pametnom grijanju.

Prema tado° termostatu , korisnici mogu uštedjeti do 19% na troškovima grijanja u usporedbi s korištenjem tradicionalnog običnog termostata i normalnih kontrola grijanja.

Uštede na troškovima za grijanje ostvaruju se na više načina, a kreću se od toga da su sustavi dovoljno pametni da ranije zagriju vaš dom prije vašeg dolaska, do činjenice da je pametne termostate puno lakše programirati i jednostavniji su za korištenje i kontrolu grijanja.

Za modele koji imaju "geofencing", možete više uštedjeti na troškovima za grijanje jer se automatski grijanje ugasi kada izađete van iz svog doma, a također se automatski uključuje tek kad se vratite kući.

Na taj način grijate svoj dom samo kad vam je potrebno da bude toplo.


GEOFENCING - usluga temeljena na lokaciji koja koristi GPS, RFID, Wi-Fi, mobilne podatke ili kombinacije navedenih za određivanje lokacije uređaja koji se prati

Da biste maksimalno uštedjeli od svog pametnog termostata, važno je da pravilno konfigurirate svoj model termostata.

Upotrijebite sve moguće postavke i podešavanja koja možete koristiti za maksimiranje ušteda na vašem pametnom sustavu grijanja.

U konačnici, najbolji način za uštedu novca na grijanju je isključivanje brojčanika na vašem termostatu.

Za svaki stupanj manje na termostatu, procjenjuje se da možete uštedjeti između 1% i 3% na računima za grijanje.

Termostat može učiniti puno više od onoga što je nekada bio u mogućnosti.

Iako je osnovna upotreba termostata kontroliranje temperature, njihovi načini prilagođavanja svakom domu po vašim vlastitim rutinama su prilično važni i privlačni.

Jeste li spremni započeti štedjeti novac na računu za grijanje uz pametne termostate?


Za više informacija obratite nam se na  [email protected]

Primaj besplatne savjete i novosti iz svijeta grijanja! Pridruži se: