Izbornik
0 0
Recenzija

Zašto kupiti pametne uređaje tado°?

Datum objave: 29. travanj 2019.

tado°, pametan i moćan sustav jednostavan za korištenje, osmišljen je kako bi vaš život bio ugodniji vodeći računa o vašoj udobnosti, toplini i uštedi!


Smart uređaji tado°

tado° je jedna od prvih njemačkih tvrtki koja je lansirala pametni termostat i trenutno je vodeći njemački proizvođač u intelignetnim kontrolama za upravljanje grijanjem, a dokazao se i kao jedan od najfleksibilnijih i najlakših sustava na tržištu.

Smart termostat tado° jednostavan je za korištenje i proširenje pomoću Smart radijatorskih termoglava tado°.

Uz najnoviju verziju tado° pametnog termostata (V3+) dobivate čistu kvalitetu i način da ga se može proširiti pomoću pametnih termoglava za radijatore.

Više udobnosti, bolja kontrola i povezivanje platformi!

S upravljanjem u više prostorija i novim algoritmom grijanja, tado° može još više uštedjeti na troškovima grijanja i učiniti Vaš život ugodnijim.

Poboljšano sučelje na samom termostatu i novi "Smart rasporedi" u aplikaciji čine upravljanje vašim grijanjem još jednostavnijim.

Smart uređaji tado° koriste lokaciju vašeg telefona za upravljanje grijanjem, osiguravajući da se pritom energija ne troši.

tado smart uređaji za uštedu energijePrednosti tado° smart uređaja:

  • Izvrsna aplikacija
  • Kvalitetni termostat i ventili radijatora
  • Jednostavan za programiranje
  • Pametna ušteda energije

tado° dolazi kao niz komponenti koje možete sastavljati zajedno, ovisno o tome što vam je potrebno za pametno upravljanje vašim domom.

Najvjerojatnije ćete početi sa Smart termostatom, on može upravljati cijelim domom ili se može koristiti kao vanjski senzor ako dodate pametne radijatorske termoglave vašem sustavu za individualnu kontrolu prostora.

U prodaji su tri paketa:

tado smart uređaji za potpunu kontrolu grijanja

Temelj postavljanja za povezivanje na internet je tado° Starter Kit (V3+) s Internet Bridgeom → svako kućanstvo zahtijeva samo jedan Internet Bridge.

V3+ modul se dobije uz kupnju tado° termostata ili tado° termostatske glave.

Uz najnoviju verziju tado° V3+ sustava dobivate čistu kvalitetu upravljanja grijanjem putem wifi mreže, a za udobnost u svakoj sobi možete proširiti postojeći sustav dodatnim pametnim termostatskim glavama tado°.

Tako možete kontrolirati više zona grijanja i svake sobe pojedinačno.

Na taj način uvijek imate pravu temperaturu u pravo vrijeme u svakoj sobi ili zoni.

Svim zonama možete upravljati u aplikaciji tado° te pratiti sva izvješća i obavijesti.

Smart uređaji tado° koriste lokaciju vašeg telefona za upravljanje grijanjem, osiguravajući da se pritom energija ne troši.

Smart Termostat tado°


tado° smart termostat je lijepog izgleda ravnih linija i bijele boje s LED zaslonom koji sjaji kroz plastičnu površinu i prikazuje opcije na dodirne kontrole.

Pametni termostat tado° zamjenjuje vaš obični sobni termostat, a za povezivanje termostata s internetom potreban vam je Internet Bridge koji se napaja putem USB-a i uključuje se u usmjerivač putem Etherneta.

V3+ Modul se izravno povezuje s vašim bojlerom i komunicira bežično sa Smart termostatom.

Internet Bridge sigurno povezuje Sustav tado° s internetom putem rutera (usmjerivača), omogućujući upravljanje svim tado° uređajima pomoću aplikacije tado°.

Aplikacija za pametni telefon daje vam potpunu kontrolu nad grijanjem gdje god se vi nalazili.

Termostat se potpuno napaja baterijom, tri AAA baterije trebale bi trajati do dvije godine, a u aplikaciji ćete dobiti upozorenje o zamjeni.

tado° termostat je vrlo jednostavan za korištenje, a podešavanje temperature preko aplikacije ili glavnog termostata odmah pokreće bojler.

Da biste dodali kontrolu bojlera, postoje dvije opcije ovisno o tome što trebate učiniti.

Najprije možete povezati Smart termostat izravno na vaš bojler, a ako imate žičani termostat, onda je to najlakša opcija.

Ako vaš bojler ima digitalno sučelje, vidjet ćete poboljšanu uštedu troškova.

Uz V3 Modul koji se izravno povezuje s vašim bojlerom, komunicira bežično sa Smart termostatom, to je ujedno i jedini način za kontrolu tople vode.

Za udobnost u svakoj sobi, proširite svoj sustav dodatnim pametnim termostatskim glavama!

wifi termostat tado

Smart Termoglave tado°


Kao i kod termostata, temelj postavljanja je tado Starter Kit (V3+) s Internet Bridgeom za povezivanje na internet.

Ukoliko imate termostat tado° + V3 modul i ako želite kontrolirati grijanje u svakoj sobi zasebno, potrebno je dodati Smart Termoglave koje se kupuju u paketu od 4 komada bez V3+ modula.

tado° pametne radijatorske termoglave zamjenjuju vaše obične termostatske glave, dajući vam kontrolu nad temperaturom svake sobe.

Jednostavno zamijenite stare termostatske glave na vašim radijatorima bez potrebnih alata jer tado° termoglava dolazi sa šest različitih adaptera.

Samo odvrnite stare termoglave i postavite pametne na njihovo mjesto.

U kutiji postoje tri prstena za podešavanje koji odgovaraju većini tipova TRV-ova.

Smart termoglave su kompatibilne sa svim standardnim radijatorima.

Smart radijatorske termostatske glave tado°nisu toliko glasne, iako je potrebno malo navikavanja kada se instaliraju u spavaću sobu, jer vas mehanička buka pomicanja ventila može probuditi dok se ne naviknete na zvuk.

wifi termo glava tado

Kako funkcionira tado° termostat i termoglava?


Pametnim termostatom i termoglavama tado° možete automatski kontrolirati putem lokacije s vašeg pametnog telefona, kao i ručno, po rasporedu ili na samom uređaju.

Smart termostat zamjenjuje sobni termostat, a u kombinaciji s kompletom za proširenje bežično se spaja na bojler.

Možete posebno kupiti termostat ili termostatsku glavu, a uz Internet Bridge koji dobivate u paketu, možete dodati dodatne pametne termostatske glave za radijatore kako biste dobili još veću kontrolu nad vašim kućnim grijanjem.

Tako možete kontrolirati više zona grijanja i svake sobe pojedinačno, na taj način uvijek imate pravu temperaturu u pravo vrijeme u svakoj sobi ili zoni.

Svim zonama možete upravljati u aplikaciji tado° i pratiti sva izvješća i obavijesti.

Funkcije zaslona:

  • Dodirne strelice za ručnu promjenu temperature i drugih postavki
  • LED matrični zaslon prikazuje trenutnu temperaturu i postavke
  • Tipka za aktiviranje prikaza i pomicanje kroz postavke te unošenje promjena

tado termostat - funkcije led zaslona

Vaše grijanje može biti na dohvat ruke!

Pristupite svakoj sobi ili bojleru s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme putem aplikacije tado° na pametnom telefonu.

Jednostavno provjerite i prilagodite temperaturu prema vlastitim željama.

tado° aplikacija je vrlo dobra, svaka soba je prikazana u vlastitoj pločici zajedno s trenutnom sobnom temperaturom i postavljenom temperaturom.

Upravo zbog toga je mnogo lakše dobiti pregled onoga što se događa na prvi pogled.

U aplikaciji kada dodirnete svaku sobu zasebno možete promijeniti temperaturu pomoću klizne skale, temperature možete sami regulirati i to precizno u stupnjevima (18.1°C, 18.2°C...), što se čini vrlo fleksibilnim.

Možete imati raspored za svaku sobu, gdje ćete postaviti željenu temperaturu koju želite, vrijeme od kada se promjena odnosi i koliko dugo će trajati.

Raspored termperature za svaku sobu zasebno - smar termostat tado

Možete imati isti raspored za svaki dan ili odabrati drugi raspored po danu.

Kao i pomoću aplikacije, možete koristiti ručne kontrole na termostatu ili okretati gornji dio radijatorskih termoglava kako biste napravili temperaturne promjene.

Pametni termostat i termoglava tado° se prilagođavaju vašem ponašanju kako bi uvijek osigurali savršenu klimu u prostoriji u kojoj boravite i pružili uvid sadašnjoj temperaturi, vlažnosti i potrošnji te dali preporuke za buduće temperature grijanja, vlažnosti i potrošnji.

Na primjer, obavijestiti će vas: "Vaša je kupaonica prilično vlažna, otvorite prozor ili uključite ventilator kako biste spriječili nastanak plijesni."

tado termostat - mobilna aplikacija

Pametne značajke tado° sustava koje mogu pomoći u uštedi energije i udobnosti:

  • Geofencing - tado° na temelju Vaše lokacije pomaže uštedjeti energiju kada nitko nije kod kuće i omogućuje vam da unaprijed zagrijete kuću prije vašeg dolaska. Uz tado° nikada nećete bezveze grijati prazan dom! 
  • Vremenska prilagodba - tado° integrira informacije o vremenu kako bi se smanjio Vaš račun za energiju. Uzima u obzir vanjsku temperaturu i brine se da vaša kuća ne povećava temperaturu iznad zadane.
  • Air comfort - tado° vam pomaže u postizanju zdravije unutarnje klime u kući, vlažnosti zraka i svježine s uvidima i specifičnim savjetima, npr. kada biste trebali otvoriti prozore i na koliko dugo ili ako u prostoriji postoji rizik od razvoja plijesni.
  • Otvoren prozor – tado° odmah uočava otvoren prozor na kući i isključuje grijanje onoliko dugo koliko želite da prozor ostane otvoren kako bi se spriječilo nepotrebno grijanje.
  • Pregledna izvješća - tado° vam prikazuje temperaturu i vlažnost, aktivnosti grijanja i vremenske prilike, kada su prozori bili otvoreni te koliko ste uštedjeli energije.
  • Praćenje zdravlja bojlera - tado° drži bojler pod kontrolom, obaviještava vas kada je vašem bojleru potreban servis.

tado smart termostat - aplikacija

Dodatne mogućnosti tado° uređaja:

  • UPRAVLJANJE U VIŠE PROSTORIJA - Kontrolirajte više zona za grijanje i svaku sobu posebno. Ako imate tado° uređaj u više prostorija (više tado° termoglava), tada možete postaviti temperature i rasporede pojedinačno.
  • PAMETNI RASPORED - Postavite detaljan automatski raspored ili ručno upravljajte tado° uređajima. Budući da je raspored pametan, aktivira se samo ako je netko kod kuće. Jednostavno postavite vrijeme kada spavate, odaberite željene ugodne temperature za svaki dan i postavite vrijeme kada nitko nije kod kuće. 
  • JEDNOSTAVNA INSTALACIJA - tado° uređaji se brzo instaliraju pomoću online "korak po korak" asistenta za instalaciju.
  • PRILAGOĐAVA SE VAŠEM DOMU - tado° automatski uči kako se brzo vaš dom zagrijava i hladi, tako uvijek odabire pravo vrijeme za početak grijanja. Svaka kuća i sustav grijanja su različiti, tako da se tado° s vremenom nauči kako se toplina što učinkovitije može zagrijati u Vašem domu.
  • KONTROLA TOPLE VODE - Kontrolirajte toplu vodu s tado° (uz komplet za proširenje). Postavite raspored sami ili pustite da tado° učini svoje i upravlja toplom vodom.
  • AUTOMATSKO AŽURIRANJE - Uvijek imate pristup novim značajkama pomoću najnovijeg softvera.
  • KONTROLA S BILO KOJEG MJESTA - Omogućuje pristup trenutnoj sobnoj temperaturi i vlažnosti s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme.
  • BEŽIČNA FLEKSIBILNOST - U kombinaciji s kompletom za proširenje možete postaviti tado° bilo gdje u kući.

Kompatibilnost tado° smart uređaja

Smart termostat i termoglava tado° rade s gotovo svim sustavima grijanja: bojleri samo za grijanje, kombinirani bojleri, kondenzacijski bojleri, hidraulički podni sustavi, toplinske pumpe, zonirani sustavi, beznaponski (dry-contact) sustavi te sustavi s analognim niskim naponom.

Instalacija

Tijekom postupka instalacije od korisnika se traži da unese serijski broj koji je naveden na proizvodu.

Postavljanje automatski prepoznaje da je uređaj identificiran s serijskim brojem navedenim na pakiranju.

Integracija

Paket tado° termostat (+V3) ili Paket tado° termoglava (+V3) nude nekoliko mogućnosti integracije, kao što su Apple HomeKit, Google Home, Amazon Echo i IFTTT.

Učinite da tado° bude dio vašeg povezanog doma, stvorite scene s Apple HomeKit, koristite Siri, Google Assistanta ili Amazon Echo za glasovno upravljanje grijanjem i stvorite Applete s IFTTT-om za povezivanje s drugim aplikacijama i pametnim uređajima.

Aplikacija:

  • Za iOS 10, Android 5 ili novije
  • Besplatno preuzimanje i ažuriranje aplikacija

Kako tado° štedi energiju?


tado° štedi energiju, a time i novac, automatskim isključivanjem grijanja kada je posljednja osoba napustila vaš dom.

tado° prilagođava vaš profil grijanja na temelju karakteristika vašeg doma koje uči tijekom vremena, kao i lokalne vremenske prognoze.

S tado°, moguće je učinkovitije grijanje cijelo vrijeme, kada ste kod kuće i kada niste kod kuće.

Pokazuje vam temperaturu koliko je toplo u Vašoj kući, kada je vaše grijanje uključeno i koliko upravo štedite, a što je najvažnije omogućuje kontrolu grijanja gdje god se vi nalazili.

Prema znanstvenoj studiji Fraunhofer instituta za građevinsku fiziku utvrđeno je da je potencijal uštede energije proizvoda tado° između 14 i 26%.

Studija je pokazala da je najveći čimbenik koji određuje potencijal uštede lokacijska kontrola kojom se može postići ušteda do 24%.

Dodatna ušteda do 7% može se postići uključivanjem vremenske prognoze.

Zašto kupiti tado° pametne uređaje?


Pametni termostat i pametne termoglave su bez imalo sumnje jedan od najboljih sustava grijanja.

Čista aplikacija, uredno dizajniran komplet i pametna upotreba tehnologije čine sustav jednostavnim za korištenje uz uštedu novca.

Ako želite početi samo s pametnim termostatom i kasnije nadograditi pametne termoglave, imate mogućnost učiniti upravo to!

Smart termostat tado° i Smart termoglava tado° osiguravaju ugodnu i zdravu unutarnju klimu u Vašem domu uz uštedu do 31% na računu za grijanje!

tado° može dodatno uštedjeti na Vašim troškovima grijanja i učiniti život ugodnijim pomoću upravljanja grijanjem zasebno u svakoj prostoriji.

Je li tado° pravo rješenje za podno grijanje?


S tado° smart termostatom ćete uštedjeti čak i sa sustavima grijanja koji polako reagiraju, kao što su podno ili zidno grijanje.

Budući da tado° regulira vaš profil grijanja prema vremenskoj prognozi i karakteristikama vašeg doma, izbjeći će se nepotrebno zagrijavanje kada sija sunce.

Povrh toga, tado° izračunava idealnu smanjenu temperaturu posebno za vaš dom kada odlazite, tako da se dom nikada ne ohladi potpuno.

Sve to vam pomaže uštedjeti znatnu količinu energije, čak i kod podnog grijanja.

tado pametni termostat i pametna termoglava

Vrijeme je za pametnije grijanje!

Zamijenite svoj stari termostat s tado° pametnim termostatom za centralno ili podno grijanje i radijatorske termoglave s tado°pametnim termoglavama te iskusite novu razinu udobnosti i kontrole uz uštedu energije i troškova!

Smart termostat i termoglave tado° pokazuju vam temperaturu koliko je toplo u Vašoj kući, kada je vaše grijanje uključeno i koliko upravo štedite, a što je najvažnije omogućuje kontrolu grijanja gdje god se vi nalazili.


Distributer tado° smart uređaja za Hrvatsku je Exterim!

U našoj ponudi termostata pronađite sve tado° uređaje:

Za više informacija obratite nam se na  [email protected]!

Primaj besplatne savjete i novosti iz svijeta grijanja! Pridruži se: