Izbornik
0 0
Vaillant digitalne radijatorske termostatske glave

Postignite savršenu sobnu temperaturu uz ambiSENSE!

Datum objave: 22. veljača 2018.

Korištenje pametnog telefona koji regulira vaše grijanje u prostoriji odavno prestaje biti znanstvena fantastika! Kontrolirajte grijanje u svakoj sobi pojedinačno sa svojim pametnim telefonima i istodobno smanjite troškove grijanja!

Danas postoje različite vrste grijanja i regulacije tople vode. Od jednostavnih vremenskih mjerača za uključivanje i isključivanje do kontrola putem interneta koji u potpunosti podešavaju sustav grijanja te se mogu kontrolirati i u pokretu s pametnog telefona ili tableta. Kontrola centralnog grijanja i tople vode za kućanstvo ključni su za pružanje udobne životne okoline i smanjenje troškova kroz povećanu učinkovitost.

Vaillant upravljanje termostatskom glavom putem mobilne aplikacije

Prednosti kontrole grijanja:

 • Pomaže u uštedi energije
 • Mogućnost odgovarajuće kontrole
 • Ugodne temperature
 • Prilagodba vremenskim uvjetima

 

Kontrola grijanja je za svačiju potrebu
Kontrola nudi fleksibilnost i bitna je za sustave koji kombiniraju više komponenti. Na primjer, ako se kotao kombinira s toplinskom pumpom zrak-voda, kontrolni sustav može odrediti tko je najučinkovitiji u tom trenutku, kotao ili toplinska pumpa. Jednostavno postavite željenu temperaturu i vrijeme, a kontrola grijanja vodi brigu o ostatku!

Sobna temperatura ovisi o vremenu ili prisutnosti
Kontrola grijanja osigurava da vaš sustav funkcionira što je moguće učinkovitije, a istovremeno pomaže u uštedi energije. Na primjer, regulator vremenske kompenzacije automatski podešava temperaturu grijanja u skladu s vanjskom temperaturom. Vrijeme grijanja se može podesiti pojedinačno, tako da kada odete iz svog doma, temperatura se može smanjiti i programirati da dom bude ponovno zagrijan u vrijeme vašeg povratka. Ako se otvori prozor, radijatorski ventil se automatski regulira. To štedi energiju grijanja i sprječava nastanak plijesni.

Vaillant ambiSENSE kontrola grijanja - pametna kućaVaillant predstavlja ambiSENSE individualnu kontrolu prostorija i novu multiMATIC aplikaciju. Pomoću ambiSENSE kontrole, temperatura se kontrolira pojedinačno po sobi - bez obzira ležite li na kauču kod kuće ili ste na udaljenoj destinaciji na godišnjem odmoru.

multiMATIC aplikacija omogućuje kontrolu grijanja i sobne temperature u svakoj sobi ovisno o potrebama - bez obzira na to gdje ste! Zahvaljujući jasnom i intuitivnom dizajnu, kao i praktičnim funkcijama, nova aplikacija je poput dječje igre.

 ambiSENSE individualna kontrola prostorije

Smart Termostatski sustav ventila (TRV) omogućuje individualno upravljanje temperaturom svake sobe u vašem domu s pametnog telefona.ambiSENSE digitalna termostatska glava VR 50 - Vaillant

 • Individualno podešavanje sobne temperature
 • Sustav daljinskog nadzora temperature prostora
 • Kompatibilno s radijatorima čiji je navoj dimenzija M30x1,5 mm
 • U kombinaciji s modulom VR 920 te regulatorom multiMATIC 700
 • AES enkricpcija podataka / VDE certifikat

Individualna kontrola temperature prostorija

Pomoću ambiSENSE možete svaku sobu u svojoj kući grijati pojedinačno. To znači da možete imati dnevni boravak na 22°C dok je spavaća soba na 18°C.

Jednostavno kontrolirajte svaku sobu jednostavnim sobnim profilima. Dodijelite osobne slike svakom profilu kako biste lakše razlikovali svaku sobu. U aplikaciji se svaka soba dodjeljuje slobodno odabranim imenom. Stvarne i ciljne temperature te vlažnost prikazuju se posebno za svaku sobu.

Spontano podešavanje temperature može se provoditi u bilo kojem trenutku ručno na samom termostatskom ventilu, na sobnom termostatu ili jednostavno s pametnim telefonom.

Sustav daljinskog nadzora sustava grijanja 

Preuzmite kontrolu nad vremenom, mogućnostima i učinkovitošću!Smart kuća - nova inovacija - digitalne termostatske glave

Korištenjem sustava ambiSENSE moguće je mjeriti i podešavati individualne temperature svakog prostora koristeći

Korisniku je na raspolaganju opcija vremenskog programiranja intervala grijanja uz mogućnost kratkoročne promjene temperature u svakom trenutku.

VR 50 jednostavno zamjenjuje ručni termostatski ventil na odgovarajućem radijatoru. Pomoću besplatne aplikacije multiMATIC, željene sobne temperature mogu se postaviti za različite vremenske okvire. Ukoliko već posjedujete regulator multiMATIC 700, implementacija ambiSENSE sustava je vrlo brza i jednostavna zahvaljujući predefiniranom "startnom" paketu koji obuhvaća komunikacijski modul VR 920 te tri radijatorska termostatska osjetnika. Kroz VRC 700 aplikaciju ambiSENSE može koristiti vanjske vremenske podatke i temperaturu unutar kuće kako bi se regulirao kotao da optimizira temperature i učinkovitost sustava.

Vaillantov sustav ambiSENSE i Vaillantov generator topline konstantno međusobno izmijenjuju podatke što rezultira time da generator topline osigurava samo stvarno potrebnu količinu energije kako bi se postigla željena temperatura prostora. Na ovaj način povećava se udobnost vašeg doma uz istovremeno smanjenje troškova.

Komunikacija između pojedinih komponenti sustava ambiSENSE i modula VR 920 odvija se putem 868 MHz bežične veze. AES-enkripcija podataka osigurava najviše sigurnosne standarde. Domet signala je limitiran, ali je dostatan za gotovo sve situacije u privatnim objektima. Ukoliko je potrebno, moguće je povećati domet signala primjenom bežičnog pojačivača signala VR 52. Na raspolaganju je i  bežični sobni termostat VR 51 s integiranim osjetnikom vlage, putem kojega je moguće još preciznije regulirati temperaturu prostorije. Ventili se mogu kontrolirati putem aplikacije pomoću sobnog termostata VR 51 ambiSENSE ili ručno izravno na ventilu. Željena temperatura se može postaviti s povećanjem od 0.5°C što vam daje potpunu kontrolu nad vašim komforom.

ambiSENSE može osjetiti kada je prozor otvoren i tada smanjuje grijanje radijatora, da ne gubi energiju. Tu je i funkcija pojačanja - otvara ventil na 80% tijekom 5 minuta, to se može aktivirati pritiskom na vrh glave ventila ili na sobnom termostatu VR 51.

Sami ugradite ventile ambiSENSE na jednostavan način!

ambiSENSE sustav možete instalirati sami, bez specijalnih alata ili opreme jednostavno zamijenite postojeće termostatske radijatorske ventile. Aplikacija sadrži vodič za ugradnju Vaillant ambiSENSE sustava koji korisnike upućuje kroz cijeli proces puštanja u rad.

Kontrola bez napora: pametna kuća - nova digitalna rješenja!

Zbog svoje bežične tehnologije, ambiSENSE se jednostavno može instalirati u sustav koji već radi omogućujući jednostavnu prilagodbu svim promjenama u životnoj situaciji. AES-ov šifriran autorizacijski nadzor ispunjava najviše sigurnosne standarde. Ovi aspekti čine ambiSENSE idealnim rješenjem za nadogradnju postojećih sustava. ambiSENSE inteligentni bežični termostatski ventili

S ambiSENSE inteligentnim bežičnim termostatskim ventilima, radijatori se mogu brzo nadograditi za ugodnu, energetski učinkovitu klimu u svakoj prostoriji. Osim toga, sustavi grijanja mogu se integrirati u pametne platforme. Ta se rješenja mogu  provesti bez poteškoća, ne zahtijevaju dodatnu skupu tehnologiju i vrlo su učinkovita.

Daljinsko upravljanje i daljinsko održavanje

Možete daljinski upravljati svojim sustavom grijanja preko interneta pomoću pametnog telefona ili tableta. Ova tehnologija osigurava da inženjer grijanja može optimizirati vaš sustav i izvršiti prilagodbe na daljinu.

Nakon što je gateway povezan s vašim sustavom grijanja, lako možete postaviti vaš ambiSENSE sustav.

 

Prednosti korištenja ambiSENSE sustava:

 • Programiranje vremenskih intervala grijanja svake pojedine prostorije
 • Opcija kratkoročne promjene temperature u svakom trenutku
 • Besplatna aplikacija za iOS ili Androdi operativne sustave
 • Opcija korištenja dodatnog zidnog sobnog termostata s integriranim osjetnikom vlage - VR 51
 • Opcija korištenja pojačivača signala, ukoliko domet signala nije dostatan - VR 52
 • Za povećanje udobnosti doma uz istovremeno smanjenje troškova

Izvor: vaillant.co.uk


Za više informacija obratite nam se na  info@exterim.hr!

Primaj besplatne savjete i novosti iz svijeta grijanja! Pridruži se: